joi, 10 februarie 2011

Ilustratii creion


Desene în creion pentru editura Teopiticot. Cătălin Nedelcu le va colora digital aşa cum sunt, fără contur negru. Un experiment interesant şi provocator pentru noi amândoi. E vorba de povestea Cenuşăresei. 
Mai multe desene, pe măsură ce le termin, în secţiunea Cărţi pentru copii. Pentru variantele color, cumpăraţi cartea; anunţ eu când apare. Copyright Teopiticot.


5 comentarii:

  1. Mare treaba si desenatul. Imi place fata aia care ranjeste. Nici cucoana n-a iesit rau deloc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi să ştii că e o provocare... Faptul că desenul va rămâne vizibil şi după colorare mă obligă la mare atenţie şi la un desen mult mai curat decât de obicei. Adică la multe ştersături, evident.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu care e maniera ta de lucru, sau mai bine zis a coloristului. Presupun ca pune desenul scanat pe un layer in multiply mode. Eu desenez direct in Photoshop. Dar asa e, oricare ar fi metoda, desenul trebuie sa fie bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aşa lucrează cu layerul de creion în Multpliy, încercând să dea aspect de acuarelă ilustraţiei finalizate. Asta presupune un desen foarte clar, contururi bine delimitate. E un experiment provocator şi oarecum dificil, cu atât mai mult cu cât desenul şi culoarea nu sunt făcute de aceeaşi persoană. Dar rezultatele sunt bune până acum.

    RăspundețiȘtergere