luni, 27 iunie 2011

World's End pagina 4

Gata si pagina 4. De fapt a ajuns la Festivalul BD din Leskovac, Serbia, si va merge si la Belgrad in septembrie.


7 comentarii:

  1. Îmi place cum reușești să împarți pagina fără panouri și totuși să îi oferi un aspect coerent, chiar frumos. Cred că mai știu trei sau patru artiști care să încerce asta și să le iasă bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multzu, Mary.
    @engineered: da, din astia putini, mie Sergio Toppi si Frenando Fernandez mi se par cei mai tari. N-o sa crezi, dar mi s-a spus ca daca vreau sa lucrez pentru Franta sau Belgia, tre sa renunt la decupajele astea....

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevărul e că cel mai puternic impact îl au în benzile unde firul narativ mai mult liric iar ceea ce e trebuie reprezentat tinde spre sinestezie, decât epic pur, ceea din păcate mi se pare că primează în mainstreamul fraconfon.

    Cu toate astea, dacă se abuzează de el și se face fără cap, se ajunge la 90% din manga, ceea ce tot nu e bine, pentru că dacă nu prea are un scop în narațiune devine după o vreme destul de kitschios.

    RăspundețiȘtergere
  4. e drept. Nici eu nu ma joc cu ele decat unde vine vorba de emotii, amintiri, rupturi dramatice in firul narativ. In rest, tin minte ce greu m-am descurcat in unele albume ale lui Sandu Florea, Carusel si Harap Alb parca; artistice, dar aproape de necitit pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă aș putea să trec totuși în atenție o scăpare la lettering(care e termenul din română?); I-ul cu două bare e rezervat în benzile anglofone doar pentru pronumele personal persoana întâi singular (I). De aici http://blambot.com/fonts_dialogue.shtml puteți descărca fonturi care au ambele feluri de I.

    Dacă nu a fost o scăpare ci făcut intenționat, îmi cer scuze.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ engineered: ai dreptate. Am folosit un font care are acelasi I pentru majuscula si interior de cuvant. Sau am scris cu majuscule tot textul, si asta e posibil. Multumesc ca mi-ai atras atentia.

    RăspundețiȘtergere